Code that loves design
3d Product Configuratoren

3d Product Configuratoren

Producten online en realtime 3d configureren

Innouveau heeft voor veel mooie bedrijven een aantal spectaculaire 3d product configuratoren gebouwd. Een dergelijke applicatie is een enorme verrijking van de product-ervaring voor de klant: de gebruiker kan met de muis rondom het product kijken, in- en uitzoomen en de aanpassingen (kleur, materiaal, accessoires, etc) komen meteen zichtbaar in beeld.

Voor deze opdrachten werken we altijd samen met een vast team, bestaande uit 3d specialist Klaas Nienhuis en User Experience specialist Frodo Schering.

De opdrachten hebben vaak een wat langere doorlooptijd: de gebruikservaring moet goed met de klant worden doorgesproken, zodat de aanpak past bij het product en vaak moeten de 3d modellen nog worden geoptimaliseerd om de snelheid van interactie optimaal te houden.

Maar steevast wordt de investering voor de klant rijkelijk beloont. Hun website verandert van een statische brochure in een dynamische unieke etalage. Hun nieuwe website trekt veel nieuwsgierige bezoekers, die vaak langer blijven hangen – vanwege de ‘play-factor’ – en conversie naar warme leads is hoog.

Bekijk enkele projecten 👇

Sinds de lancering van de configurator zijn de leads gestegen met 30-40%.

Ook de kwaliteit van de leads is verbeterd. De nieuwe contacten zijn al erg op de hoogte van de mogelijkheden van ons product, nadat ze de 3d configurator met alle opties gebruikt hebben.

(vertaald)

Adam Lyczakowski
Mede oprichter and Managing Partner van F.Domes, fabrikant van geodesic domes uit Polen