Code that loves design
Zodiac Pro
Het speels samenstellen van je droomboot in de online configurator, waarbij je direct het resultaat in 3d ziet, is een fantastische marketingtool voor Zodiac Nautic. Hun omzet voor de modellen in de configurator steeg met liefst 50%. De configurator laat je uit verschillende maten boten kiezen, die je aan de hand van een grid helemaal kunt samenstellen met het type motor, stuurhut en onderdelen als een overkoepeling, duikplank, etc.

We maakten deze opdracht in teamwork met Klaas Nienhuis (3d expert) en Frodo Schering (interactive design)

Hieronder een screencast van de applicatie:

Hoe verkoop je een niet alledaags product, je kan niet zomaar naar een winkel, je ziet ze niet in het alledaagse straatbeeld een foto is leuk maar laat niet alle mogelijkheden zien. Voor het Franse bedrijf Zodiac realiseerden wij twee product configuratoren waarin je in een 3d omgeving jouw boot kunt samenstellen.

Internationale markt

Zodiac is actief in een internationale markt en de configurator is daarom beschikbaar in 5 verschillende talen en de prijzen in 3 valuta. Je configureert je boot middels een overzichtelijk configuratie-proces, stap voor stap creeer je jouw ideale boot waarbij je eindeloos kunt varieren door verschillende kleuren en/of opties te selecteren welke realtime in beeld worden aangepast.
Ben je tevreden, dan kun je in de laatste stap jouw boot in een digitale brochure met een afbeelding van het resultaat opvragen.
Het is hiervoor nodig om je contactgegevens achter te laten, waardoor het salesteam een enorme winst in hun leadgeneratie heeft behaald wat resulteert in een significante omzetstijging voor dit bedrijf.

Detail 3d model

Esthetiek voorop

Omdat het om een luxeproduct gaat, hebben we veel aandacht besteed aan het detailwerk en de belichting van de modellen. De boot is door een makkelijke bediening van alle kanten te bekijken en er kan ingezoomd worden om elk detail goed te kunnen zien.

Omdat er bij een dergelijk configurator veel informatie komt kijken is er ook goed nagedacht over de gebruikerservaring, het moet immers makkelijk te bedienen zijn, Men moet het proces kunnen doorlopen zonder instructies te hoeven lezen en dat is een hele uitdaging.
De visuele ondersteuning d.m.v. aanwijzingen, overgangen en bedieningselementen zijn passend voor een product in deze markt.

De expertise van Klaas Nienhuis en zijn team op het gebied van webdevelopment, ontwerp en 3d, was voor ons onmisbaar om dit 'disruptive' project te kunnen lanceren; op tijd en binnen het budget.

De applicatie werd voor ons echt een game changer voor onze marketingdoeleinden.

(vertaald)

Antoine Heber-Suffrin
Vice-President Marketing bij Zodiac Nautic (Parijs)

Voor dit project realiseerde Innouveau de bouw van de gebruikersinterface en businesslogica. Ook bouwden wij de follow-up processen waardoor sales teams in contact kunnen komen met de gebruikers van de configurator.

Bent u ook op zoek naar een oplossing om meer klanten te binden en uw omzet te verhogen met een productconfigurator? Neem contact voor meer informatie en voorbeelden van andere cases.

👋
Meer weten over applicaties waarmee de omzet stijgt?
Neem contact op:
Jeroen Breen
+31 (0) 6 4418 5517
Volgende case:
Gassgrill Shop