Code that loves design
F. Domes
F.Domes is een snel groeiend bedrijf dat hoogwaardige domes (grote tenten) voor verschillende doeleinden produceert: showrooms, popup stores, glamping, festivals, etc. Hun vraag was om het aantal en de kwaliteit van hun leads te verhogen. Daarnaast was er de behoefte vanuit het sales team om de tijdsinvestering in een lead te verlagen.

We maakten deze opdracht in teamwork met Klaas Nienhuis (3d expert) en Frodo Schering (interactive design)

Al spelend configureren

Onze oplossing voor de vraag van F.Domes was om een online 3d configurator te bouwen. Hiermee stellen potentiële klanten hun product al spelenderwijs samen. Ze krijgen zodoende een betrouwbaar beeld van hun aankoop, kunnen goed kleuren en opties vergelijken en weten meteen de totaalprijs van hun configuratie.

Hieronder een screencast van de applicatie:

Sinds de lancering van de configurator zijn de leads gestegen met 30-40%.

Ook de kwaliteit van de leads is verbeterd. De nieuwe contacten zijn al erg op de hoogte van de mogelijkheden van ons product, nadat ze de 3d configurator met alle opties gebruikt hebben.

(vertaald)

Adam Lyczakowski
Mede oprichter and Managing Partner van F.Domes, fabrikant van geodesic domes uit Polen

Meertalig en meerdere valuta

F.Domes opereert vanuit Polen, maar is een internationale speler op de markt. De configurator kan daarom ingesteld worden in Engels, Duits of Pools en prijzen kunnen ingesteld worden op Dollar, Euro, Pond of Złoty.

Het configuratie-proces kan afgesloten worden met een uitgebreide PDF van de gemaakte configuratie na het invullen van de contactgegevens. De PDF is als een op maat gemaakte brochure: screenshots van jouw samenstelling worden bijgesloten.

Enkele dome varianten, allemaal samen te stellen in de configurator

Realistisch 3-dimensionaal

Door een fijne integratie van menu met keuzemogelijkheden en de 3d weergave van de configuratie, kan snel en gebruiksvriendelijk het product worden samengesteld. De 3d weergave is van een hoog niveau: door goede belichting met slagschaduwen en een gedetailleerde structuur van materialen, krijgt het product een waarheidsgetrouw gevoel.

👋
Wil je ook je product zo mooi showcasen?
Neem contact op:
Jeroen Breen
+31 (0) 6 4418 5517
Volgende case:
Zodiac Pro