APM / DAPS
Optimalisatie d.m.v. techniek die de menselijke maat in het oog houdt
De opdrachtgever loopt tegen de grenzen van zijn businesscase aan
Nico Hilderink bedacht met zijn zakenpartner een systeem om de werkprocessen binnen autoschadeherstelbedrijven efficienter te maken en de leidinggevenden meer grip op de inzet van personeel en aanvoer van nieuw werk te geven.
Hiervoor werkten zij een werkend prototype uit in Excel, de resultaten waren verrassend; bedrijven maakten zonder al teveel moeite drastische verbeteringen tot wel 70%. En de wens was om de tool door te ontwikkelen, echter qua schaalbaarheid en werkbaarheid bleek deze eerste versie van APM nogal te wensen over te laten. De applicatie werd erg traag naarmate het aantal opdrachten opliep, ook is niet iedereen even vaardig met een programma als Excel.
We werken al sinds 2016 samen met Innouveau.
In nauwe samenwerking hebben we een intuitief planningssoftware geproduceerd, dat uniek is in zijn soort.
Bedrijven gebruiken het intensief in hun dagelijkse werkzaamheden en kunnen eigenlijk niet meer zonder.
Van Excel naar een online applicatie
Samenwerken om verder te komen
De kracht zit in de details
Op het planningsbord hierboven, staan verticaal de mogelijke werkzaamheden binnen de opdracht. Horizontaal worden de werknemers weergegeven. Zo wordt een raster gevormd van cellen. Een cel heeft een achtergrondkleur die aangeeft of een werknemer bepaalde werkzaamheden (ook wel stages genoemd) kunnen of mogen uitvoeren. De kleine gekleurde kaartjes zijn de individuele opdrachten en die verplaatst men dus gedurende de dag, geautomatiseerd, over het bord van stage naar stage en van werknemer naar werknemer.
Innovatie op de werkvloer
De opdrachtgever CRS-i is een bedrijf dat altijd zoekt naar innoverende oplossingen om de efficiëntie van complexe processen te verhogen. Samen met hun zijn we eerst om tafel gaan zitten om te kijken wat precies de situatie is, wat we kunnen automatiseren, zonder daarbij de menselijke maat uit het oog te verliezen en altijd met het idee dat des te simpeler het is, des te beter het werkt.
Vanuit de klant lag er de wens om een makkelijke manier te vinden voor de werknemers om zich te identificeren binnen de applicatie zodat ze hun eigen werkorders te zien krijgen. Omdat we deze handeling zo laagdrempelig als mogelijk wilden houden, zijn we uitgekomen om het identificeren met een QR-code.
In de backend kan de manager tijdens het beheren van zijn werknemers een QR code genereren en deze aan zijn werknemer geven. De opstelling in de werkplaatsen bestaat nu uit een groot touchscreen + een portaal waarin de werknemer zijn badge met QR-code kan scannen.
Innouveau is het juiste adres voor het digitaliseren en verfijnen van complexe businesscases. Door een directe samenwerking met korte lijnen en slimme technieken zijn wij in staat ieder probleem op te lossen.