Code that loves design
Ventu
PropertyNL stond in 2016 voor een grote vernieuwslag. Ze hadden de grootste database van Nederland op het gebied van zakelijk vastgoed, maar ze wilden ook de handigste en leukste site om zoeken effectief Ên leuk te maken. Innouveau deed het interactief ontwerp en de frontend development.

In nauwe samenwerking met Jeroen Walstra en Serge Wagemakers hielpen we mee met de ontwikkeling van het platform. Dit houdt in het ontwikkelen van de user experience en frontend development van de hoofdapplicatie: de zoekmodule en daarnaast ook alle panelen, zoals inloggen, wachtwoord vergeten, account beheer, lijst met favorieten, etc.

Voor de ontwikkeling van Ventu.nl was de eis om op desktop, tablet en mobiel een vergelijkbare "mobiele" ervaring te hebben, met het idee van ruimte en beweging.

Innouveau was in staat om deze eis te vertalen in een ontwerp met een gebruikservaring, die voldeed op alle verschillende platformen.

Latere uitbreidingen met een spraak interface en een vind-wizzard zijn ook heel creatief opgelost. Voor nieuwe platformen zou ik Innouveau weer willen inschakelen.

Jan Willem de Graaf
CTO PropertyNL

Hieronder een screencast die de innovatieve user experience duidelijk maakt: het vastgoedaanbod wordt d.m.v. kaartjes aangeboden bovenop de locatie waarop gezocht is. Door middel van naar links of naar rechts slepen, kan de gebruiker het aanbod sorteren.

Eye tracking

Gedurende het ontwikkelproces deden we met enkele testpersonen een gebruikerstest aan de hand van eye tracking. Dit is een mooie methode om te checken of de op de ontwerptafel verzonnen user experience in de praktijk ook werkt. Vinden de mensen de knoppen? Snappen ze de volgorder van handelingen? Hieronder een video met een resultaat uit de test. De blauwe balletjes – met volgorde-nummers – geeft de kijkrichting van de testpersoon aan, de grootte geeft aan hoe lang de blik op dat punt bleef hangen.

👋
Meer weten over innovatieve platformen?
Neem contact op:
Jeroen Breen
+31 (0) 6 4418 5517
→
Volgende case:
123 Theorie