Code that loves design
APM / DAPS
APM is een platform met verschillende applicaties, die samen het beheer en management van de personeelsbezetting real-time regelt en stuurt. Door middel van beschikbare mankracht te combineren met verwachtte duur van een reparatie, helpt APM voor een optimale bezetting te zorgen.

De opdrachtgever loopt tegen de grenzen van zijn businesscase aan

Nico Hilderink bedacht met zijn zakenpartner een systeem om de werkprocessen binnen autoschadeherstelbedrijven efficienter te maken en de leidinggevenden meer grip op de inzet van personeel en aanvoer van nieuw werk te geven.
Hiervoor werkten zij een werkend prototype uit in Excel, de resultaten waren verrassend; bedrijven maakten zonder al teveel moeite drastische verbeteringen tot wel 70%. En de wens was om de tool door te ontwikkelen, echter qua schaalbaarheid en werkbaarheid bleek deze eerste versie van APM nogal te wensen over te laten. De applicatie werd erg traag naarmate het aantal opdrachten opliep, ook is niet iedereen even vaardig met een programma als Excel.

We werken al sinds 2016 samen met Innouveau.

In nauwe samenwerking hebben we een intuitief planningssoftware geproduceerd, dat uniek is in zijn soort.

Bedrijven gebruiken het intensief in hun dagelijkse werkzaamheden en kunnen eigenlijk niet meer zonder.

Nico Hilderink
Manager, CRS-i GmbH, Duitsland

Van Excel naar een online applicatie

Medio 2015 kwamen wij in contact met Nico en hij zocht in eerste instantie iemand die hem kon helpen met een web- of desktopversie van zijn Excel bestand, na een kop koffie werd al snel duidelijk dat we een samenwerking zagen zitten.
Hierop heeft Innouveau een webversie ontwikkeld die de beperkingen van de Excel versie ruimshoots overtrof. We maakten een duidelijke UI en met de juiste informatie op de juiste plek. Dit verhoogde de gebruikerservaring en de snelheid waarmee de tool bediend kon worden.
Het doel was om mensen die gewend zijn om ‘met hun handen te werken’ toegang te geven tot een tool waarin ze zonder handleiding bewerkingen kunnen toepassen.

De tool is inmiddels flink gegroeid en er zijn veel nieuwe specifieke tools toegevoegd. De data wordt via een web API gedeeld tussen deze onderdelen. De backend server wordt ook gebruikt voor verdere (complexe) berekeningen en reporting services die bijdragen aan het nog verder aanscherpen van de werking van APM.

Detail kalender
Detail contracten
Detail order inplannen

Samenwerken om verder te komen

De relatie tussen Innouveau en CRS-I is dus inmiddels ver gevorderd en dat moet ook, om als webtechneuten zinnige oplossingen te bedenken voor de autoschadebedrijven moeten we ons kunnen verplaatsen in onze klant. Het was belangrijk dat we begrepen welke uitdagingen dagelijk in de werkplaatsen worden ervaren, welke oplossingen wel werken en welke te vermijden. Om dat te bereiken hebben we vaak en vooral direct contact met elkaar, ook krijgen we regelmatig “live” feedback van de eindgebruikers en zo zijn we in staat de applicatie constant verder aan te scherpen.

De kracht zit in de details

De applicatie zorgt ervoor dat er binnen een  autoschade-herstelbedrijf de micro-planning heel erg gestroomlijnd wordt. Dus wie zit er aan welke auto en wat doet hij daarna? Een auto kan tijdens een schade-herstel-proces wel door 8 fases gaan. Eerst demonteren, dan voorbewerken, spuiten, weer monteren, enz. 

Op het planningsbord hierboven, staan verticaal de mogelijke werkzaamheden binnen de opdracht. Horizontaal worden de werknemers weergegeven. Zo wordt een raster gevormd van cellen. Een cel heeft een achtergrondkleur die aangeeft of een werknemer bepaalde werkzaamheden (ook wel stages genoemd) kunnen of mogen uitvoeren. De kleine gekleurde kaartjes zijn de individuele opdrachten en die verplaatst men dus gedurende de dag, geautomatiseerd, over het bord van stage naar stage en van werknemer naar werknemer.

Innovatie op de werkvloer

De opdrachtgever CRS-i is een bedrijf dat altijd zoekt naar innoverende oplossingen om de efficiëntie van complexe processen te verhogen. Samen met hun zijn we eerst om tafel gaan zitten om te kijken wat precies de situatie is, wat we kunnen automatiseren, zonder daarbij de menselijke maat uit het oog te verliezen en altijd met het idee dat des te simpeler het is, des te beter het werkt.

Touchscreen met de applicatie op een werkplaats

Vanuit de klant lag er de wens om een makkelijke manier te vinden voor de werknemers om zich te identificeren binnen de applicatie zodat ze hun eigen werkorders te zien krijgen. Omdat we deze handeling zo laagdrempelig als mogelijk wilden houden, zijn we uitgekomen om het identificeren met een QR-code. 

In de backend kan de manager tijdens het beheren van zijn werknemers een QR code genereren en deze aan zijn werknemer geven. De opstelling in de werkplaatsen bestaat nu uit een groot touchscreen + een portaal waarin de werknemer zijn badge met QR-code kan scannen. 

Innouveau is het juiste adres voor het digitaliseren en verfijnen van complexe businesscases. Door een directe samenwerking met korte lijnen en slimme technieken zijn wij in staat ieder probleem op te lossen.

👋
Wilt u ook meer grip op uw bedrijfsprocessen met slimme IT oplossingen?
Neem contact op:
Arjen Duinhouwer
+31 (6) 1414 80 01
→
Volgende case:
Zodiac Pro